schoolinrichting

Tips voor schoolinrichting

Tips voor schoolinrichting

Het inrichten van een school wordt vaak als een hele opgave gezien. Welk soort meubilair past het beste bij onze manier van lesgeven? Hoe gaan wij om met de ruimte, past het wel? Aan welke eisen dient het meubilair te voldoen? Is ons budget toereikend om al onze wensen te kunnen realiseren? Hieronder geven wij u alvast 5 tips voor schoolinrichting.

 1. Zorg dat het meubilair aansluit op uw manier van lesgeven.
  Flexibel? Kies dan voor meubilair wat verrijdbaar en licht van gewicht is en dus gemakkelijk verplaatst kan worden. Groepsdynamisch? Dan ligt het voor de hand dat er, naast de 1-persoons leerlingentafels ook ruimte wordt gemaakt voor groepstafels.
 2. Kies voor een inrichting die de schoolidentiteit en uw waarden versterkt.
  Het gaat natuurlijk te ver om alle tafels en stoelen te voorzien van uw schoollogo. Wanden kunnen echter ook voorzien worden van een schoollogo of van visuals, welke de eigenheid van uw school verbeelden. De centrale entree of het leerplein leent zich hier doorgaans het beste voor; uw identiteit is niet te missen voor iedereen die de school bezoekt.
  Heeft u duurzaamheid als waarde hoog in het vaandel staan? Dan ligt het voor de hand om weinig plastic materialen te gebruiken in uw schoolinrichting. Wilt u zich profileren als hippe en jonge school? Dan is het wellicht een idee om ook relaxte zitzakken te plaatsen en de inrichting meer trendy te kiezen.
 3. Zet kleuren slim in.
  Kleuren zeggen veel over uw identiteit. Wilt u juist lekker opvallen als dynamische school waar niets te gek is? Kies dan voor expressieve kleuren en eventueel vernieuwende retropatronen. U kunt deze kleuren en patronen ook terug laten komen in wandversieringen en overige decoratie.
 4. Let op de gewenste gebruiksduur.
  Hoe lang zal het nieuwe schoolmeubilair weer dienst moeten kunnen doen? 20 jaar? Dan is het ook belangrijk dat uw meubilair lang “als nieuw” blijft. Let dan vooral op de kwaliteit van tafelbladen en stoelzittingen. De krasvastheid en stootbestendigheid van onze Pagholz® stoelzittingen en Woodmark® tafelbladen zorgen ervoor dat uw meubilair lang netjes blijft. Bovendien zijn de kosten voor onderhoud, bij toepassing van deze materialen, gedurende de gebruiksduur minimaal.
 5. De norm voor schoolmeubilair.
  Let erop dat uw nieuwe schoolmeubilair voldoet aan NEN-EN 1729-1. Deze norm geeft de functionele eisen voor tafels en stoelen voor leerlingen. Dit heeft vooral betrekking op de afmetingen en uitvoering van het meubilair. Ons meubilair voldoet aan deze norm. Graag geven wij uitleg en bepalen wij met u de juiste hoogtematen. Dit doen wij met behulp van het boekje “Schoolmeubilair, hoe zit dat” en met onze hoogtemaat-meter “Raad de Onderbeenmaat”.

  De allerbeste tip…!!!

De allerbeste tip die wij u kunnen geven, is om een afspraak te maken met één van onze adviseurs en/of onze ontwerpstudio. Graag maken wij voor u, aan de hand van uw wensen, een interieuradvies- en ontwerp. Het interieurontwerp laat niet alleen zien of het gewenste meubilair in de ruimte past. Vanuit de 3D- visualisatie kunt u vooraf namelijk ook al zien of de inrichting bij uw onderwijsvisie, uw identiteit en uw waarden past. Ons advies is gratis! Samen zorgen wij ervoor dat er een inspirerende en stimulerende leeromgeving wordt gerealiseerd!

T: 0162-454355 | E: office@galvanitas.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.