NEN-EN 1729-1

Schoolmeubilair leverancier Galvanitas en NEN-EN 1729-1

Galvanitas meubilair voldoet aan NEN-EN 1729-1; de norm voor schoolmeubilair. Het bevorderen van een gezonde en actieve zithouding voor kinderen en (jong) volwassenen maakt deel uit van de missie van schoolmeubilair leverancier Galvanitas. Jong talent dient zich te kunnen ontplooien. Gezondheid is hierbij elementair. Juist bij kinderen in de groei wordt de basis gelegd voor later. Dat verklaart waarom gezond en actief zitten deel uit maakt van onze missie. Wij beseffen dat de jeugd onze toekomst is.

Een betrokken leverancier van schoolmeubilair

Galvanitas had bij de totstandkoming van de huidige norm voor schoolmeubilair NEN-EN 1729-1 en de oude norm NEN 3531 een leidende rol, aangezien Jack Thuring (NEN 3531) en Leo Mertens (NEN-EN 1729) van Galvanitas beiden voorzitter waren van deĀ  normalisatiecommissie. Kortom: Galvanitas is altijd al bezig is geweest met “goed zitten op school”.

Alhoewel leerlingen niet de gehele dag zitten, blijft het niettemin belangrijk dat het zitmeubilair voldoet aan de gestelde normering. Met leerlingmeubilair van schoolmeubilair leverancier Galvanitas bent u er zeker van dat dit zo is!

schoolmeubilair leverancier

Volgens NEN-EN 1729-1

schoolmeubilair leverancier

Goed en passend meubilair voor het onderwijs

NEN-EN 1729-1, de norm voor schoolmeubilair, geeft de functionele eisen voor tafels en stoelen voor leerlingen. In feite heeft dit vooral betrekking op de afmetingen en uitvoering van het meubilair. Zoals eerder gesteld vinden wij dat meubilair voor kinderen in de groei de gezondheid dient te bevorderen, want houdingsverval ligt al op jonge leeftijd op de loer. Het meubilair van schoolmeubilair leverancier Galvanitas voldoet dan ook aan NEN-EN 1729-1. Binnen de norm zijn de verschillende hoogtematen van tafel en stoel met een kleurcode aangegeven. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste hoogtes voor uw leerlingen? Graag geven wij uitleg en bepalen wij met u de juiste hoogtematen. Dit doen wij met behulp van het boekje ``Schoolmeubilair, hoe zit dat`` en onze hoogtemaat-meter ``Raad de Onderbeenmaat``.

Galvanitas, dan zit je goed!